Aisamäen kesäteatteri -hanke

Peräseinäjoen Pennihäät ry

Aisamäen kesäteatteri -hankkeen toteuttaminen tuli ajankohtaiseksi, koska Peräseinäjoen Pennihäät -yhdistyksellä ei ollut omaa vakituista esiintymispaikkaa. kesäteatteriesityksiä oli toteutettu siihen saakka nuorisoseurantalo Sampolan pihalla, koulukeskuksen puistoalueella Toivolanrannassa ja Maatilamatkailu Välimaassa.

 

Tämä hanke lähti liikkeelle käytännön tarpeesta, sillä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijat tarvitsivat alueen toimintansa toteuttamiseen ja esiintymiseen. Pennihäät-yhdistyksen kesäteatteritoiminta oli vakiinnuttanut paikkansa etelä-pohjalaisessa kulttuurielämässä.

Rahoitusta tähän vaativaan hankkeeseen haettiin Seinäjoen alueelliselta kylien kehittämishankkeelta. Hakemus hyväksyttiin ja rahoituslähteet jakautuivat kahteen osaan.

* EU-, valtio- ja kuntaosuus 60 %
* oma rahoitusosuus 40 %

Aisamäen näyttämö- ja katsomohanke toteutettiin ajalla 16.5.2003 – 30.10.2005.

Aisamäkeen nousi 400-paikkainen avokatsomo, muunneltavissa oleva miespiha-tyyppinen kolme rakennusta sisältävä lavastus, huoltorakennus wc-, puku-, pukuvarasto- ja kahvitustiloineen sekä paikoitusalue.

Harrastajateatterin rahoitusosuus koostui pääosin kökkätyöstä, jota kertyi huikeat 3000 tuntia. Kökkätyön onnistuminen oli alle kymmenen hengen todellinen voimainnäyttö. Vain suuremmissa kökkätilanteissa oli mukana jäsenmäärää vastaava määrä. Kaikki kunnia puurtajille. (mm. Unto ja Birgitta Javanainen, Jarkko ja Airi Lepistö, Jarmo Ranta, Kari Lahtinen, Heikki Ojanen).

Peräseinäjoelta löytyi myös paljon yksityistahoja sekä yhteisöjä, jotka halusivat kantaa kortensa harrastajateatterin yhteiseen kekoon, antamalla raha- tai materiaaliavustusta. Lisäksi merkittävänä tukijana on ollut koko toimintamme ajan Peräseinäjoen Osuuspankki. Kiitämme heitä nöyrin mielin.

Aisamäen kesäteatterin nimi oli itsestäänselvyys. Paikka, johon kesäteatteri nousi, on nimeltään Aisamäki. Perinteitä kunnioittavana yhdistyksenä halusimme säilyttää paikan nimen samana ja tuoda sen myös nuoren polven tietoisuuteen.

TERVETULOA AISAMÄEN KESÄTEATTERIIN KALAJÄRVEN UPEISIIN JÄRVIMAISEMIIN!